Please register to upgrade your access to buy access to markets and to view all details.

Create an Account

Human Engineering Lab – Natick MA

  • Street: RESTRICTED
  • City/State: Natick, Massachusetts
  • Sq Ft: 80,600
  • Number of rooms/Units: None
  • Project Type: None
  • Plans/Drawings: RESTRICTED
  • Last Updated: May 11 2020
  • Pre-Construction Bid Date: None
  • Status: GC not awarded

Suggested Pricing:

  • Project Contact Roles:    IN ORDER TO OBTAIN BID DOCUMENTS AND SUBMIT A BID, PLEASE CONTACT
    Contact Name Email Phone Role
    RESTRICTED RESTRICTED RESTRICTED Estimating  
  • Status/Contact Role Update:
    Update 1:
    None
    Date: None
    Update 2:
    None
    Date: None
    Update 3: None Date: None
    Update 4: None Date: None
    Update 5: None Date: None


  • Description:
    • PROJECT DESCRIPTION:  This project is subject to The Federal Wage Determination "General Decision Number:MA20200001 02/14/2020".
      
      This project is exempt from state sales taxes.
      
      The time period for this project is 780 days from notice to proceed by the United States Army Corps of Engineers.
      
      The proposed project involves the construction of a new 80,600 SF laboratory building to include Administrative Space, Laboratory Space, Network Operations Center and Soldier Performance Lab Areas.  The project will also include an optional back-up power supply generator.  The project includes related infrastructure such as mechanical rooms, site improvements and utility connections.  Construction will also require the demolition of 2-existing buildings and supporting facilities within an area in close proximity to other active buildings at the Natick Soldier Systems Center (NSSC).
      
      The three-story structure encloses approximately 80,600 SF and has a 26 FT  floor-to-floor height to accommodate large labs on the first floor, 16 FT  floor-to-floor height and an 18 FT floor-to-floor height on the third  floor above.The majority of the three-story building enclosure consists  of a composite insulated reinforced architectural precast concrete panel  system with limited areas comprised of dimensional slate panel rain screen  assemblies over reinforced concrete panel or masonry backup walls. The  three-story portion of the building includes the two main entrances, two  stair towers, one heavy duty elevator, open administrative areas, offices,  lab spaces, a training and conference rooms, and toilet and locker rooms.
      
      The adjoining single-story building is a pre-engineered long-span metal  building enclosing an 18,000 SF open high-bay lab, a 4,320 SF single-story  area that includes circulation and support spaces on its southern  perimeter and an 800 SF mezzanine area served by a communicating stair and  elevator for access to an observation area and control room that overlooks  the large bay lab.
      
      The finished site will include parking for 73 cars, two limited access  roads, sidewalks, ramps and plazas, and access drive aprons.


General Contractor Information:

  • Name: RESTRICTED
  • Address: RESTRICTED
  • GC Phone: RESTRICTED
  • GC Website: RESTRICTED
  • GC Vendor Qualification Application: RESTRICTED
  • GC LinkedIn: RESTRICTED
  • GC Facebook: RESTRICTED
  • GC Twitter: RESTRICTED